جویس

چطور از جویس ها نگهداری کنیم؟ (راهنمای کامل و کاربردی)

روش های نگهداری از جویس

یکی از مسائلی که مشتریان ما همیشه درباره آن سوال می پرسند، روش های نگهداری از جویس ها است. خوشبختانه نکته های زیادی درباره نگهداری صحیح جویس ها و افزایش عمرشان وجود دارد که در عین سادگی واقعا کاربردی هستند. در ادامه این مقاله قرار است به بررسی راه و روش نگهداری از جویس برای مدت زمان کوتاه و طولانی بپردازیم.
نگه داشتن ایجوس ها برای مدت طولانی می تواند باعث تغییر در طعم، غلظت و در بعضی مواقع نیکوتین شود. برای اینکه بتوانید تا آخرین قطره جویس را با همان کیفیت استفاده کنید مواردی که در ادامه بیان می کنیم را با دقت مطالعه کنید و به خاطر بسپارید.

چطور از ایجوس ها برای زمان کوتاه نگهداری کنیم؟

اولین و شاید مهم ترین قانون در نگهداری ایجوس ها دور نگه داشتن آن ها از حیوانات خانگی و کودکان خردسال و هر فردی که نباید به نیکوتین یا محصولات تنباکویی دسترسی داشته باشد است. نیکوتین ماده ای سمی است که در صورت استفاده در مقدار نادرست و یا توسط افراد غیر سیگاری می توانند بسیار خطرناک باشد.

روش های نگهداری کوتاه مدت جویس
برای نگهداری کوتاه مدت جویس ها بهتر است آن ها در فضایی تقریبا خنک و به دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار بگیرند. این فضا می تواند نسبت به محل زندگی شما و آب و هوای آنجا متفاوت باشد. اما اگر بخواهیم مثالی از فضای مناسب را برای شما ذکر کنیم به این شکل می توان گفت:

یک کابینت که دور از اجاق گاز و سایر لوازم گرمایشی است و یا یک کمد که دمای آن مثل دمای اتاق می باشد می توانند گزینه های مناسبی باشند.
توصیه می کنیم جویس تان را در همان بسته بندی و بطری اصلی خود نگهداری کنید و به هیچ عنوان لیبل آن را جدا نکنید. (این برچسب ها از نفوذ آفتاب به داخل بطری جویس جلوگیری می کنند)، هم چنین علاوه بر این موارد دقت داشته باشید هر بار پس از استفاده از جویس تان حتما درب آن را به طور کامل ببندید و سپس در مکان امن تان قرار دهید.

چرا جویس نباید در معرض آفتاب و گرما باشد؟!

اگر جویس تان برای مدت طولانی در ماشین و مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید رنگ مایع جویس رو به تیرگی می رود و طعمی متفاوت با طعم اصلی جویس بوجود می آید. در واقع گرما و اشعه uv خورشید باعث به وجود آمدن واکنش های شیمیانی در مایع جویس شده و این واکنش ها باعث تغییرات شدیدی در طعم و رنگ جویس می شوند.  میزان غلظت مایع جویس هم در اثر گرمای زیاد و نور خورشید تحت تاثیر قرار میگیرد. اگر جویس شما برای مدت کوتاهی هم در معرض نور خورشید و یا در اتاقی گرم باشد بدون اینکه تغییری در طعم جویس ایجاد شود غلظت جویس رو به کاهش می رود.

 

دوز نگه داشتن جویس از نور خورشید و گرما

ممکن است تصور کنید این کاهش غلظت چندان هم مهم نیست اما در طولانی مدت می بینید که دستگاه شما ریزش می کند و هنگام کام گرفتن جویس به داخل دهان تان پرتاب می شود!

با این حال اگر جویس تان در محیطی گرم قرار داشت بهترین کار این است اجازه دهید آن به دمای اتاق (حدود 20 تا 25 درجه سانتی گراد) برگردد سپس آن را در مخزن ویپ تان بریزید.
اگر داخل تانک دستگاه تان جویس باشد آن را هم به همین دلایلی که در بالا گفتیم باید از گرما و تابش نور خورشید برای مدت طولانی دور نگهدارید.
باز هم تکرار می کنیم! زمانی که نمی خواهید از جویس تان استفاده کنید بهتر است حتما درب آن را به طور کامل ببندید. این کار از ریختن جویس و تماس مستقیم اکسیژن با آن جلوگیری می کند.

وقتی جویس با اکسیژن در ارتباط باشد چه اتفاقی می افتد؟

مشکلاتی که تماس مستقیم اکسیژن با جویس ممکن است ایجاد شود تقریبا مشابه مشکلات تابش نور و گرماست. باز ماندن درب بطری جویس برای مدت طولانی، هم می تواند باعث تبخیر مایع جویس و هم ایجاد تغییرات در ترکیبات شیمیایی آن شوند. قرار گرفتن در معرض اکسیژن باعث می شود طعم برخی جویس ها شدید تر شود و هر چه بیشتر زمان بگذرد این تغییرات بیشتر و بیشتر می شوند. اگر درب بطری جویس به خوبی بسته شده باشد طعم آن تا ماه ها و حتی سال ها مثل همان روز اول باقی می ماند در صورتی که وقتی به خوبی بسته نشوند تغییرات ناخوشایند فقط طی چند روز اتفاق می افتند!

ورود اکسیژن به بطری جویس

نور خورشید و تماس با اکسیژن باعث به وجود آمدن تغییرات شیمیایی در نیکوتین موجود در جویس می شود که اصطلاحا اکسید شدن نام دارد.
اگر بخواهیم خیلی ساده بشما بگوییم منظور از عمل اکسید شدن، ترکیب اکسیژن با یک ماده خارجی است. در واقع با گذشت زمان قدرت نیکوتین جویس رو به کاهش می رود زیرا این نیکوتین به دلیل ورود اکسیژن به داخل بطری به مواد شیمیایی دیگری تبدیل می شود. حتی اگر جویس شما در بهترین شرایط دمایی هم نگه داری شود با باز ماندن درب ممکن است این اتفاق رخ دهد.

ایجوس ها تا چند وقت قابل استفاده اند؟

بیشتر تولید کننده های جویس می گویند بهترین زمان استفاده از جویس ها یک یا دو سال پس از تاریخ تولید آن هاست. در وبسایت های معتبر مثل ویپرزدیلی به هیچ عنوان جویس یا سالتی که تاریخ انقضای آن تمام شده باشد و یا رو به پایان باشد به فروش نمی رسد. پس با خرید از سایت های معتبر می توانید خیال تان را بابت سالم بودن و داشتن تاریخ جویس راحت کنید. البته تاریخ تولید و انقضا جویس ها معمولا زیر بطری حک می شود، پس با چک کردن آن هم می توانید از زمان باقی مانده مطمئن شوید.

انقضای جویس

البته اگر از تاریخ انقضا جویس ها بگذرد از آنجایی که این مایعات مثل مواد غذایی خراب نمی شوند، هنوز قابل استفاده اند. اما ممکن است غلظت و طعم آن ها کمی متفاوت با آن چیزی که در ابتدا تهیه کرده بودید باشد، هم چنین بعضی مواقع نیکوتین داخل جویس اکسید شود. به هر حال توصیه می شود که در زمان درج شده از جویس استفاده شود و پس از گذشتن تاریخ، آن جویس را کنار بگذارید.

چطور از جویس ها برای مدت طولانی نگهداری کنیم؟

اولین و مهم ترین قانونی که در ابتدای مقاله با آن آشنا شدیم یعنی دور نگه داشتن جویس از کودکان و حیوانات خانگی و هر فردی که ممکن است نیکوتین و محصولات تنباکویی برایش خطرناک باشد، برای نگهداری طولانی مدت از جویس ها هم صدق می کند.
استفاده از محلی خنک و به دور از نور خورشید به عنوان مکان نگهداری و بسته بودن کامل درب بطری پس از هر بار استفاده هم در این بخش نیاز است.

یخچال یا فریزیر؟ دمای کدام مناسب است؟

ذخیره جویس ها در فضای یخچال و یا فریزر می تواند در افزایش طول عمر این محصولات موثر باشد اما حفظ ایمنی و سالم نگه داشتن این جویس ها در فضای بسیار خنک کار سخت تری است. پیش از استفاده از جویسی که در این فضاهای خنک برای مدت طولانی قرار داشته بهتر است پیش از ریختن آن در تانک ویپ تان صبر کنید تا دمای آن به دمای محیط بازگردد.

یخچال یا فریزر

از آن جایی که جویس خنک غلظت بیشتری دارد ممکن است اگر با همان دمای کم داخل دستگاه ریخته شود، به خوبی کام ندهد! استفاده از یخچال یا فریزر برای نگه داشتن جویس ممکن است باعث به وجود آمدن تغییراتی در طعم جویس هم بشود اما میزان این تغییرات کاملا به نوع طعم دهنده جویس تان بستگی دارد.

جمع بندی

نگهداری از جویس ها اصلا کار سختی نیست. تنها کافیست آن ها را در دمای مناسب مثل دمای اتاق نگهداری کنید و از محیط های گرم و نور خورشید دور نگه دارید. با رعایت نکات ساده ای که دراین مقاله با آن ها آشنا شدید می توانید از جویس تان با همان کیفیت روز اول تا پایان تاریخ انقضای آن استفاده کنید. امیدواریم این مقاله توانسته باشد برای شما همراهان ویپرزدیلی کاربردی بوده باشد. اگر هر سوالی در این زمینه ذهن تان را درگیر کرد خوشحال می شویم از طریق دیدگاه ها آن را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *